HTML

Non-prophet

Mindegy merre tartasz, ott leszel.

Friss topikok

  • hld: @mrbloodbunny: Épp a kicsinyes belügyek kerültek párhuzamba egy valóban fontos eseménnyel csak meg... (2013.02.16. 11:55) Meteorrobbanás Oroszországban

A székelyzászló-ügyről

2013.02.07. 21:36 hld

Közeledik március 15, úgyhogy újra magyarozni kezdett a zöldromán tömeg. Habzó szájjal soha nem fogják megérteni, hogy a székely zászló nem más állam zászlaja vazze! Ezért nem kellene feleslegesen olajat önteni a tűzre. Mit logikus magyarázat, mit észérvek, mikor ötödszörre is újraválasztanak egy olyan vén paranoiás szekuristát mint Voiculescu, akinek a médiabirodalma megállás nélkül önti magából a mocskot.

Törvényesen lehet magyar feliratot elhelyezni polgármesteri hivatalokban, boltokon, és mindenhol ahol az ember mindennapi teendőid végzi. És mégis a legtöbb helyen még mindig románul van felírva hogy Atentie garaj, Ajutor de incalzire vagy Cacatul pe domeniul public se sanctioneaza cu un sut in fund. De nem, nekünk nem kell a törvényes magyarkodás, mert nem lehet eladni az öreg székelynek szavazáskor: nézze Jenő bá, magyarul is ki van írtuk, hogy ne használják szemetesnek a virágtartókat. Őt ez nem érdekli, ő zászlót akar látni a községházán, mert másképp nehezen megy le a káposztáslaska a torkán és másnap székrekedéssel megint orvoshoz kell menjen.

erdely.ma

Szólj hozzá!

Címkék: politika románia székelyföld balkán

A bejegyzés trackback címe:

https://nonprophet.blog.hu/api/trackback/id/tr305068380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása