HTML

Non-prophet

Mindegy merre tartasz, ott leszel.

Friss topikok

  • hld: @mrbloodbunny: Épp a kicsinyes belügyek kerültek párhuzamba egy valóban fontos eseménnyel csak meg... (2013.02.16. 11:55) Meteorrobbanás Oroszországban

Hazugságon fogták a román külügyminisztert

2013.02.21. 08:43 hld

Lassan rögeszmévé válik Romániában a schengeni csatlakozás és az MCV-jelentés, amely félévente jelenik meg az igazságszolgáltatás és a korrupció elleni harc helyzetéről. Az egyik legnagyobb ellenlábas Hollandia, aki a rossz MCV miatt következetesen a román és bolgár csatlakozás ellen van. Ebből születnek az egyre szánalmas román próbálkozások, mint a holland tulipánok importjának korlátozása.

Február 12-én Titus Corlățean, egy medgidiai talpnyaló propagandista, aki jelenleg a román diplomácia vezetője, Hollandiába látogat, és találkozik Frans Timmermans holland külügyminiszterrel. Néhány órával később a román külügyminisztérium közleményt ad ki: Frans Timmermans közölte, hogy Hollandia többé nem köti a román schengeni csatlakozást az MCV-jelentéshez.

Bukarestben mindenki tapsol. Năstase - volt minszterelnök, aki jelenleg a sitten ül korrupció miatt -  egykori tanítványa, Corlățean hatalmas diplomáciai tehetségével lezsírozta a hollandokkal a dolgot és már semmi nem állhat a csatlakozás útjába. Ja persze, hülye aki elhiszi.

Az EVZ és a B1TV újságírói megpróbáltak utánajárni egy kicsit a dolgoknak, de egyetlen hivatalos nyilatkozatot sem találtak erről a holland félnél. Nem tudnak semmit arról, amit itthon beharangoztak, sőt, a hollandok (egy rövid közlemény szerint) ezentúl még nagyobb figyelmet fordítanak az MCV-jelentésekre. Na szóval, akkor ezek szerint valaki hazudik, de keményen. Megkérdezik a holland miniszterelnök sajtósait. Ők sem tudnak ilyen nyilatkozatról Frans Timmermans részéről.

Nem telik el sok idő, a holland külügyminisztérium üzen a bukaresti holland nagyköveten keresztül, hogy semmi olyanról nem volt szó, amit a románok állítottak. Szóval diplomáciai keretek között lehazugozzák Corlățeant, aki azóta is hallgat.

Mindez nem sokkal azelőtt, hogy a londoni nagykövet olyan távolkeleti akcentussal makogott egy CNN-es interjún néhány napja, hogy azóta is rajta röhög a fél internet. szép kis hírnév

IjCBcRu.gif

Szólj hozzá!

Címkék: politika románia hollandia balkán

A bejegyzés trackback címe:

https://nonprophet.blog.hu/api/trackback/id/tr215095494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása